* WAŻNE:

Dostępny asortyment oraz aktualności mogą różnić się w zależności od kraju. Dlatego wybór języka powiązany jest krajem pobytu przy wyborze strony producenta.

Jeśli wybieresz przeglądanie w języku polskim a przebywasz na terenie Rosji - asortyment podany na stronie może różnić się od dostępnego.

A KONYHA ÉS A FÜRDŐSZOBA FALAI, SOKFÉLE MÓDON

Szeretné megváltoztatni ezeknek a helyiségeknek a jellegét, de nem tudja, mely anyagok lesznek megfelelőek? Bemutatjuk a mi javaslatainkat.

A konyha és a fürdőszoba azok a helyiségek, ahol a leggyakrabban tartózkodunk. Ugyanakkor ezek vannak a leginkább kitéve a nedvesség és a szennyeződés hatásának. Az alkalmazott burkolóanyagok tehát ne csak esztétikusak legyenek, hanem biztonságosak és a nedvességgel, lemosással szemben ellenállóak is. Azt gondolhatnánk, hogy nem sok termék teljesíti ezeket a feltételeket. A látszat ellenére azonban számos ilyen anyagot használhatunk.

Kerámialapok

Valószínűleg ez a legelterjedtebb módszer a konyha és a fürdőszoba burkolására. Ebben nincs semmi furcsa – a csempe egy bevált burkolóanyag, amely ellenáll a szennyeződésnek. Még akkor is, ha előfordul, hogy színes kozmetikummal vagy fröccsenő szósszal bepiszkítjuk a csempét, nagyon könnyű azt megtisztítani. Ráadásul, a lerakodó pára sincs semmiféle hatással az állapotára vagy a jellemzőire. A csempe lehetővé teszi azt is, hogy játsszunk a színekkel és a formákkal – a piacon sokféle, különböző alakú és színű kerámialap kapható.

farby do łazienki

A csempéből olyan mozaikok és érdekes kompozíciók állíthatók össze, amelyek kiemelik a belső tér jellegét.

Fa és faszerű anyagok

Úgy tűnhetne, hogy a nedvességnek kitett konyhában vagy fürdőszobában a fa használata nem túl jó ötlet. Ez súlyos tévedés – a megfelelő védelemmel ellátott fa elbűvölővé varázsolja a gyakran hűvös helyiségeket, és sokéves tartósságot biztosít. A fürdőszobában nagyszerűen beváltak az egzotikus fafajták. Jellemzőjük a nagy keménység és a nedvességgel szembeni ellenállás, valamint a gyönyörű színhatások. A leginkább nedvességálló fafajták: teak, iroko, jatoba, merbau.

A fürdőszobában népszerűvé váltak a vízálló ragasztott lemezek, természetes, vízálló fából készült furnérbevonattal. Tömör fa is beépíthető lambéria formájában. De a fa a konyhában is megállja a helyét! A fát felhasználhatjuk a konyhalap feletti fal burkolására. Használhatunk MDF lemezeket, furnérral borított ragasztott lemezeket, faszerű anyagból készült vagy laminált paneleket is. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy csak nedvesség ellen védett anyagokat szabad választani.

Tapéta

Ez ideális megoldás azok számára, akik mintákkal és textúrával szeretnék változatossá tenni a konyhát vagy a fürdőszobát. A tapéta egy érdekes javaslat, feltéve, ha a megfelelőt választjuk ki. A konyhában és a fürdőszobában a viniltapéták és üvegszövet tapéták váltak be. A vinil garantálja a víz- és vegyszerállóságot. Választhatunk sík, habosított, sima és texturált viniltapéták közül. Ami lényeges, hogy az ilyen tapéták még különösen nedves helyeken (pl. a zuhanyozó környékén) is használhatók.

A nedvességgel és a mosószerekkel szemben az üvegszövet tapéták is magas ellenállást mutatnak. Használatukat azonban alaposan meg kell fontolni – az ilyen tapétát ugyanis elég nehéz eltávolítani. Ahhoz, hogy megváltoztassuk az ilyen tapétával bevont falak jellegét a legjobb... átfesteni azokat!

Festék

A festék rendkívül praktikus és olcsó módszer a konyha és a fürdőszoba falainak az elkészítéséhez. A nedvesség hatásának kitett helyiségekben azonban a közönséges emulziós festék nem biztos, hogy beválik – speciális, erre a célra készült termékeket kell választanunk, pl. a Śnieżka Konyha-fürdőszoba SILVER FORMULA festéket. A termék megkülönböztető jellemzője a nedvesség- és súrolásállóság. Mi több, a színezüst adaléknak köszönhetően a festék baktérium- és gombaölő hatást mutat, ami frissességet és higiéniát jelent mindaddig, amíg a festék a falon van. Ennek köszönhetően a helyiségek, ahol tartózkodunk, nem csak esztétikusak lesznek, hanem biztonságosak is az egészségünkre.

farby do kuchni

A festék felhordható ásványi, gipsz, beton, gázbeton aljzatokra és gipszkarton-lapokra. Ráadásul, a vevők számos kész színből is választhatnak, vagy saját színhatásokat hozhatnak létre a Śnieżka színezési rendszerben, ennek köszönhetően pedig a lakásbelsők egyedi jelleget ölthetnek.